Sveriges Psykologförbund

Denna professionsorganisation vänder sig till verksamma psykologer, personer som studerar till psykolog samt personer som har disputerat i pedagogik och psykologi.

Om fackförbundet

Psykologer utför en viktig funktion i dagens samhälle. Om du jobbar som psykolog eller studerar för att bli en psykolog är detta fackförbundet för dig. Sveriges Psykologförbund har över 11 000 medlemmar. Förbundet tillhandahåller ett flertal praktiska tjänster för psykologer, från lönestatistik till psykologilexikon, seminarier och ett stort nätverk.

För att bli medlem behöver du ha en svensk legitimation som psykolog. Du bör även ha avlagt en svensk psykologexamen. Det går också att bli medlem om du har utländsk psykologutbildning och om Socialstyrelsen även har anvisat PTP.

Avgiften för medlemmar är främst baserad på inkomst. Som lägst ligger den på 95 kr/mån (inkomst upp till 4 999 kr/mån) och som högst ligger den på 425 kr/mån (inkomst på mer än 40 000 kr/mån). Studenter betalar 30 kr/mån och pensionärer betalar 70 kr/mån. Om du är dubbelansluten är det en speciell medlemsavgift som gäller beroende på det andra fackförbundet.

Medlemsförmåner

Det finns många olika medlemsförmåner hos Sveriges Psykologförbund. Dessa passar utmärkt både för chefer, anställda, studenter, egenföretagare och arbetssökande:

  • Stöd och service – både chefer och egenföretagare kan få ett utmärkt stöd. Det handlar främst och rådgivning och möjlighet att få svar på komplicerade frågor.
  • Psykologtidningen – en tidning fylld med intressanta intervjuer samt spännande artiklar och reportage. Tidningen vill spegla psykologernas yrkesutveckling och även visa att psykologin utvecklas på vetenskapliga grunder.
  • Bra försäkringar – medlemmar har möjlighet att teckna fördelaktiga försäkringar, från olycksfallsförsäkring till sjukförsäkring och mycket mer.
  • Medlemslån – när du blir medlem kan du nyttja fackförbundets speciella medlemslån. Genom samarbete med olika banker kan medlemmar teckna privatlån eller bostadslån med bättre villkor än vanligt.
Sveriges Psykologförbund
  • Grundat: 1955
  • Centralorganisation: SACO
  • Antal medlemmar: 11 539 (2018)
  • Officiell webbplats: Psykologforbundet.se
Bli medlem