Vision

Den fackliga organisationen Vision vänder sig till flera områden. Alla som är privat eller offentligt anställda hos kyrkan, landstinget eller kommunen är varmt välkomna. Bland medlemmarna hittar du alla möjliga yrkesgrupper, från präst till tandskötare, socialsekreterare och ingenjörer.

Om fackförbundet

Vision bildades 1936. Tidigare hette förbundet Sveriges kommunaltjänstemannaförbund (SKTF). Genom åren har förbundet varit aktiva på flera sätt. De strejkade för första gången i början av 1980-talet, då för att stödja personalen som jobbade för lokaltrafiken i Stockholm.

Fackförbundet har över 190 000 medlemmar, vilket gör förbundet till det tredje största inom TCO. Något som särskiljer förbundet är att de även är det största chefsförbundet. Vision Chef vänder sig till alla chefer och ledare inom välfärden.

Precis som för de flesta fackförbund är medlemsavgiften baserad på din månadslön. Den lägsta månadsavgiften ligger på 56 kr. Den gäller för alla som tjänar under 15 000 kr i månaden. Den högsta månadsavgiften ligger på 296 kr och den gäller i sin tur för alla som har en månadslön på 23 250 kr eller mer. Det kan även tillkomma en klubb- eller avdelningsavgift. Vision har flera erbjudanden för medlemsavgiften. Är du under 30 år kan du betala 100 kr för hela det första året. Är du över 30 år kan du prova att vara medlem kostnadsfritt i tre månader.

Medlemsförmåner

Det finns många fördelar med att vara med i fackförbundet Vision, inte minst för att de kan skapa bättre arbetsmiljöer och arbetsvillkor för sina medlemmar. Du får även ta del av många medlemsförmåner, bland annat:

  • Rådgivning – medlemmar har tillgång till en professionell rådgivare. Du kan be om råd inom alla möjliga områden som har med jobbet att göra, från löneförhandling till karriärvägledning. Du får även ett juridiskt stöd om du hamnar i en konflikt med din arbetsgivare.
  • Kompetensutveckling – Vision har flera sätt att hjälpa sina medlemmar att utvecklas, från mentornätverk till fackliga utbildningar. Du har även tillgång till kurser från både Brillbee och Lexicon. Här finns kurser om ledarskap, presentationsteknik och mycket mer.
  • Lån och försäkringar – du kan teckna ett flertal försäkringar med extra bra villkor, från familjeskydd till livförsäkring och sjukförsäkring. Du kan även hitta billiga bolån och privata lån från Danske Bank, Nordea och SEB.
Vision
  • Grundat: 1936
  • Centralorganisation: TCO
  • Antal medlemmar: 194 965 (2018)
  • Officiell webbplats: Vision.se
Bli medlem