Sveriges Veterinärförbund

SVF, Sveriges Veterinärförbund, organiserar landets veterinärer och veterinärstudenter. Det finns tre råd inom förbundet, Företagarrådet, Fackliga rådet och Veterinärmedicinska rådet.

Om fackförbundet

Detta fackförbund är en av de äldsta i Sverige. Förbundet grundades redan år 1860. SVF utför flera viktiga funktioner och tjänster för veterinärer i landet. De arbetar bland annat för att ta fram riktlinjer och de tillhandahåller även veterinärmedicinska specialistutbildningar.

Sveriges veterinärförbund organiserar den årliga Veterinärkongressen, ett stort event som även inkluderar en kongressmiddag och utdelning av fina priser. Här träffas både studenter, veterinärer och även djursjukskötare.

Det finns olika medlemsavgifter hos Sveriges Veterinärförbund. Är du en ordinarie medlem som även är med i fackliga rådet betalar du 420 kr/mån. Är du däremot med i företagarrådet betalar du 342 kr/mån. Studerande betalar antingen 49 kr/mån eller 41 kr/mån beroende på om de är med i VMF eller inte. Pensionärer betalar 73 kr/mån. Är du även med i en sektion betalar du ytterligare 25 kr/mån. Du kan vara med i fler sektioner, då med en avgift på 50 kr/mån oavsett hur många fler sektioner du är med i.

Medlemsförmåner

Alla medlemmar kan först och främst få råd och stöd när det kommer till arbetsrättsliga frågor. Det ingår även många andra förmåner, bland annat:

  • Inkluderat inkomstförsäkring – en inkomstförsäkring kan komplettera din A-kassa och göra att du får en högre maximal ersättning vid arbetslöshet.
  • Svensk Veterinärtidning – en tidning som samlar allt av intresse för veterinärer, från forskning till information om utbildningar och praktik.
  • Gratis försäkring – om du nyligen legitimerat dig kan du få två års kostnadsfri försäkring. Det handlar om olycksfalls-, ansvars- och livförsäkring. Förutsätter att du även var medlem som student.
  • Bättre bolån – alla medlemmar kan få fördelaktiga bolån-erbjudanden från både Danske Bank och SEB.
  • En uppskattad förmån är att du som medlem får fri entré när du ska till Parken Zoo i Eskilstuna eller Orsa Rovdjurspark.
Sveriges Veterinärförbund
  • Grundat: 1860
  • Centralorganisation: SACO
  • Antal medlemmar: 3 428 (2018)
  • Officiell webbplats: Svf.se
Bli medlem