Sveriges Tandläkarförbund

Ett fackförbund för alla tandläkare och tandläkarstudenter i Sverige. Fackförbundet fokuserar på att tillvarata och även utveckla medlemmarnas intresse. Förbundet består av fyra olika förbund.

Om fackförbundet

För att bli medlem hos Sveriges Tandläkarförbund behöver du gå med i en av medlemsföreningarna. Exakt vilken du ska gå med i beror på hur du arbetar som tandläkare. De fyra förbunden är Tjänstetandläkarna, föreningen SOL, TEV (Tandläkare Egen Verksamhet) samt Studerandeföreningen. En stor del av medlemmarna är anslutna till Tjänstetandläkarna, föreningen för anställda tandläkare.

Sveriges Tandläkarförbund tillhandahåller även kursverksamhet. Som medlem kan du få ett rabatterat pris på kurserna. Det ingår även många andra förmåner men möjligheten att utveckla sin kompetens är något som uppskattas av alla.

Medlemsavgiften är olika beroende på vilken medlemsförening du tillhör. Tjänstetandläkarnas medlemsavgift är indelad i två, en central avgift och en lokal avgift. Den centrala avgiften är samma för alla, 440 kr/mån. Den lokala avgiften kan variera mellan 8 och 26 kr/mån. Är du med i TEV betalar du 1700 kr/halvår. SOL har en medlemsavgift på 424 kr/mån eller 292 kr/mån beroende på din anställning. Studenter betalar 100 kr/termin.

Medlemsförmåner

Självklart finns det många förmåner för medlemmar att använda sig av. Några av dessa är:

  • Riksstämman – varje år anordnas Odontologiska Riksstämman, en av de viktigaste eventen för tandläkare i Sverige. Som medlem kan du få en reducerad avgift till stämman.
  • Tandläkartidningen – alla medlemmar kan få Tandläkartidningen helt kostnadsfritt. Tidningen ges ut 15 ggr/år.
  • Medlemslån – Tandläkarförbundet samarbetar med både SEB och Danske Bank för att ge sina medlemmar fördelaktiga lån av olika slag.
  • Semesterboende – om du är med i Tandläkarförbundet kan du hyra lägenhet i Åre eller Sälen till ett fördelaktigt pris. Det finns även möjlighet att hyra en av förbundets lägenheter i Gran Canaria, perfekt om du längtar till sol och bad.
Sveriges Tandläkarförbund
  • Grundat: 1908
  • Centralorganisation: SACO
  • Antal medlemmar: 7 496 (2018)
  • Officiell webbplats: Tandlakarforbundet.se
Bli medlem