Sveriges Arbetsterapeuter

Sveriges Arbetsterapeuter är ett fackförbund som vänder sig specifikt till detta yrke samt alla som studerar till yrket.

Om fackförbundet

Detta fackförbund organiserar alla som jobbar som arbetsterapeuter. Facket grundades 1978 och består av cirka 10 000 medlemmar. Även personer som har tagit examen som arbetsterapeut men vars arbetstitel är en annan kan ansluta sig, det viktiga är din examen.

Notera att även studenter, det vill säga personer som studerar till arbetsterapeut, kan ansluta sig till fackförbundet. Som arbetsterapeut utför du ett viktigt jobb som hjälper tusentals människor runt om i landet. Genom att bli medlem kan du säkerställa att du och dina kollegor får en bra arbetsmiljö med rättvisa löner och arbetsvillkor.

Den ordinarie medlemsavgiften ligger på 318 kr/mån. Den gäller för alla som tjänar 15 485 kr eller mer. Om du tjänar under denna nivå betalar du 192 kr/mån. Är du pensionär betalar du 240 kr per år. Studenter har en egen avgift på 200 kr för hela studieperioden.

Värt att nämna att fackförbundet inte har en egen A-kassa, de ingår istället i Akademikernas A-kassa. Avgiften till A-kassan är separat och den ligger på 110 kr/mån.

Medlemsförmåner

Det finns många förmåner att använda sig av när du blir medlem, inte minst möjligheten att få rättshjälp vid en tvist eller rådgivning när du ska förhandla om lönen. Några av förmånerna är:

  • En inkluderat inkomstförsäkring – denna försäkring kompletterar din A-kassa. Den gör det möjligt att få ut en större ersättning. Du får dessutom ut den maximala ersättningen under en längre tidsperiod.
  • Kurser och publikationer – fackförbundet har en egen portal där de har samlat både kurser och publikationer. Medlemmar har tillgång till denna kunskap för halva priset. Medlemmar är även prioriterade vid intagningen till olika kurser
  • Fördelaktiga försäkringar – medlemmar kan teckna försäkringar med låga premier och utmärkta villkor. Det finns många försäkringar att välja mellan, från livförsäkring till sjukförsäkring och trygghetskapitalförsäkring för att nämna några.
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter
  • Grundat: 1978
  • Centralorganisation: SACO
  • Antal medlemmar: 10 004 (2018)
  • Officiell webbplats: Arbetsterapeuterna.se
Bli medlem