Polisförbundet

Poliser har en oerhört viktig och samtidigt mycket utsatt uppgift i samhället. Jobbar du som polis kan du med fördel ansluta dig till Polisförbundet. Faktum är att över 90 % av Sveriges poliser är medlemmar. Tillsammans kan ni förbättra era villkor, er arbetsmiljö och yrkets framtida utveckling.

Om fackförbundet

Även om det finns Polisföreningar med längre historia anses det att Polisförbundet grundades 1903. Facket såg till att arbetssituationen snabbt blev bättre för poliser, bland annat genom införandet av personförsäkringar, pensionslösningar och inte minst genom att de fick staten att ta ansvar för en grundutbildning för poliser.

Polisförbundet utför många uppgifter men enligt egen utsago är deras viktiga uppgift att uppvärdera yrket, bland annat genom högre löner och bättre arbetsvillkor. Förbundet ser till att du som medlem och polis blir rättvist behandlad, oavsett om det gäller lönesituationen eller något helt annat.

Medlemsavgiften ligger på 375 kronor i månaden plus en liten lokal avgift. Aspiranter betalar 220 kronor i månaden samt den lokala avgiften. Personer som är föräldralediga, har tjänstledigt, är föräldralediga eller är långtidssjukskrivna kan ansöka om att betala en reducerad avgift.

Medlemsförmåner

Medlemmar (exklusive studenter) kan få rättslig hjälp vid behov. De kan även få råd och stöd i fackliga frågor helt kostnadsfritt. Det finns även många andra förmåner för medlemmar, exempelvis:

  • Försäkringar – som polis är det extra uppskattat att det ingår flera försäkringar för medlemmar, bland annat sjukförsäkring och olycksfallsförsäkring. Det går även att lägga till flera försäkringar med bra villkor.
  • Bättre banklån – medlemmar har möjlighet att teckna exklusiva lån från Danske Bank och SEB. Det handlar om både bolån, bil- och båtlån samt privata lån.
  • Rabatter – Polisförbundet ger sina medlemmar flera bra erbjudanden och rabatter inom flera områden. Du hittar exempelvis billigare boenden och resor, perfekt för semestern, samt bra rabatter för en mängd olika produkter.
Polisförbundet
  • Grundat: 1903
  • Centralorganisation: TCO
  • Antal medlemmar: 23 380 (2018)
  • Officiell webbplats: Polisforbundet.se
Bli medlem