Målareförbundet

Det finns många fördelar med att gå med i Målareförbundet om du är verksam som målare inom måleribranschen. Trots att det är ett relativt litet fackförbund har de haft ett enormt inflytande genom tiderna.

Om fackförbundet

Måleriarbetarförbundet grundades 1887. Förbundet har i princip organiserat samma yrken redan från start. Förbundet är flera decennier äldre än den första svenska målarutbildningen. Genom tiderna har förbundet drivit flera frågor på ett framgångsrikt sätt, bland annat utvecklades en riksprislista, fasta arbetsveckor och mycket mer.

Målareförbundet hade strax över 14 000 medlemmar under 2018. Det är ett av de minsta fackförbunden hos LO, samtidigt är de inte rädda för att ta strid för sina medlemmar. Oavsett om det gäller fall för enstaka individer eller situationer som påverkar hela branschen är Målareförbundet snabba på att försvara sina medlemmar.

Medlemsavgiften är indelad i tre klasser, helbetalande, reducerad avgift och grundavgift. Helbetalande betalar 475 kronor i månaden. Reducerad avgift ligger på 380 kronor i månaden och grundavgiften ligger på 190 kronor i månaden. Eventuell avgift till A-kassa är inte inkluderad i medlemsavgiften. A-kassan kostar 110 kronor i månaden för medlemmar och 119 kronor i månaden för alla andra.

Medlemsförmåner

Som medlem får du kostnadsfri hjälp vid tvister med arbetsgivare eller vid frågor som berör anställningen på något sätt. Du får även flera andra förmåner, bland annat:

  • Försäkringar – det ingår flera försäkringar för medlemmar, från hemförsäkring och olycksfallsförsäkring till gruppliv- och barngrupplivförsäkring samt kompletterings-TGL.
  • Målarekortet – detta är ett medlemskort som du får när du är medlem i Målareförbundet. Kortet ger dig tillgång till flera rabatter och erbjudanden som du kan använda privat, från billigare resor till prissänkta varor.
  • Målarnas facktidning – en tidning som delas ut till alla medlemmar. Tidningen innehåller artiklar och information som är intressant och relevant för de som är verksamma i måleribranschen.
Målareförbundet
  • Grundat: 1887
  • Centralorganisation: LO
  • Antal medlemmar: 14 179 (2018)
  • Officiell webbplats: Malareforbundet.se
Bli medlem