Fysioterapeuterna

Detta fackförbund vänder sig till alla som är legitimerade sjukgymnaster och fysioterapeuter samt personer som utbildar sig till detta yrke. Oavsett om du är egenföretagare, arbetar för landstinget, är kommunalt anställd eller arbetar för ett privat bolag så är du välkommen.

Om fackförbundet

Denna organisation bildades 1943, då under namnet Kvinnliga Legitimerade Sjukgymnasters Riksförbund. Från början fick endast kvinnor bli medlemmar. Det dröjde till början av 1960-talet innan män kunde ansluta sig, varav förbundet bytte namn till Legitimerade Sjukgymnasters Riksförbund. Det nya namnet, Fysioterapeuterna, antogs 2014.

För att bli medlem hos Fysioterapeuterna behöver du inte bara vara en utbildad fysioterapeut/sjukgymnast. Du behöver även vara legitimerad av Socialstyrelsen. Det är även möjligt att bli medlem som student.

Medlemsavgiften för ordinarie medlemmar ligger på 290 kr/mån, alternativt 25 kr/mån för pensionärer och 200 kr/studietiden för studenter. Om du inte är pensionär eller student så betalar du ordinarie medlemsavgift.

Det är möjligt att vara ansluten till ytterligare ett fackförbund samtidigt som du endast betalar en medlemsavgift. Fysioterapeuterna har ett sådant avtal med Psykologförbundet, Sveriges Universitetslärarförbund (SULF) och Lärarnas Riksförbund (LR). Detta inkluderar även speciella förmåner som erbjuds hos bägge förbund.

Medlemsförmåner

Det finns flera förmåner som medlemmar kan använda sig av, bland annat:

  • Inkomstförsäkring – medlemmar som även är anslutna till Akademikernas A-kassa får även en inkomstförsäkring. Denna försäkring kan komplettera den ordinarie ersättningen från A-kassan.
  • Lån av olika slag – det är möjligt att ansöka om speciella lån från både Nordea, Swedbank och Danske Bank. Du har flera erbjudanden att välja mellan, från bolån till privatlån och speciella medlemslån.
  • Förmånliga försäkringar – som medlem kan du teckna flera typer av försäkringar genom förbundet, bland annat hemförsäkring, livförsäkring och barnförsäkring.
  • Bättre elavtal – alla medlemmar har möjlighet att få ett rabatterat elpris när de ansluter sig till Mälarenergi
Fysioterapeuterna
  • Grundat: 1943
  • Centralorganisation: SACO
  • Antal medlemmar: 12 660 (2018)
  • Officiell webbplats: Fysioterapeuterna.se
Bli medlem