Försvarsförbundet

Det är Försvarsförbundet som organiserar alla inom den svenska Försvarsmakten som är civilanställda. Jobbar du inom försvaret, alternativt om du jobbar inom en myndighet som är kopplad till försvaret, kan du ansluta dig till Försvarsförbundet.

Om fackförbundet

Försvarsförbundet är ett av två fackförbund som är kopplat till Försvarsmakten. Förbundet bildades 1919 efter att olika avdelningar samt Marinens civila tjänstemannaförening gick ihop. Sakta men säkert utvecklades föreningen och idag organiserar de inte bara personal från Försvarsmakten utan även från Fortifikationsverket, Rekryteringsmyndigheter, FRA och många fler.

Försvarsförbundet är ett relativt litet fackförbund med nästan 4 000 medlemmar fördelade över 23 föreningar. Fackförbundet ingår i en förhandlingskartell (Offentliganställdas Förhandlingsråd) ihop med Vårdförbundet, Lärarförbundet, Fackförbundet ST samt det fria fackförbundet Ledarna.

Medlemsavgiften är noll kronor de första tre månaderna. Därefter kostar det mellan 200 och 310 kronor i månaden. Om du studerar heltid kostar det 40 kr i månaden. Tidvis tjänstgörande ger en medlemsavgift på 70 kronor.

Medlemsförmåner

Förvarsförbundet har flera medlemsförmåner för sina medlemmar, bland annat:

  • Semesterboende i Italien – medlemmar har möjlighet att bo lite billigare på hotell och i lägenheter i varma, soliga och fantastiskt vackra Toscana. Perfekt för semestern.
  • Försäkringar med bättre villkor – du får automatiskt ett antal försäkringar från Folksam när du blir medlem, bland annat olycksförsäkring samt sjuk- och efterlevandeförsäkring, en försäkring som kan aktiveras så att den gäller vid utlandsmissioner i krigszon. Det går även att lägga till juristförsäkring, hemförsäkring, barnförsäkring och andra försäkringar.
  • Medlemslån och bolån – Försvarsförbundet erbjuder lån från tre olika banker till sina medlemmar. Det handlar om SEB, Danske Bank samt Nordea. Du har både privatlån och bolån att välja mellan.
  • Rabatterade tjänster – som medlem kan du nyttja flera tjänster till ett rabatterat pris. Du kan exempelvis övernatta på vissa hotell för ett billigare pris, ta del av kryssningar för en lägre kostnad eller teckna ett elabonnemang hos Bixia med ett sänkt elpris.
Försvarsförbundet
  • Grundat: 1919
  • Centralorganisation: TCO
  • Antal medlemmar: 3 934 (2018)
  • Officiell webbplats: Forsvarsforbundet.se
Bli medlem