Finansförbundet

Finansförbundet är ett fackförbund som vänder sig till alla inom finansbranschen. De tar ingen hänsyn till befattning eller utbildning, jobbar du inom branschen är du mer än välkommen.

Om fackförbundet

Finansförbundet är en av de äldsta fackförbunden i Sverige. Förbundet bildades 1887, då under namnet Svenska Bankmannaföreningen. Genom tiderna har förbundet förbättrat arbetsvillkoren för branschen på flera sätt, från att introducera kollektivavtal i mitten av 40-talet till att reglera arbetstiderna. Förbundet är även delaktiga i utvecklandet av det kontantfria samhället.

Förbundet tar hand om sina medlemmar på flera sätt, inte minst genom att ha en öppen dialog. Under åren har Finansförbundet fokuserat på flera viktiga frågor, från kompetensutveckling till förekomsten av trakasserier, hanteringen av långtidssjukskrivning samt en mer rättvis löneutveckling.

Nya medlemmar betalar inget under de tre första månaderna. Därefter baseras avgiften på inkomstnivån. Inkomst mellan 0 och 19 000 betalar en månadsavgift på 124 kronor. Från 19001 till 25 000 är det 250 kronor som gäller. Har du högre lön betalar du 306 kronor i månaden.

Medlemsförmåner

Finansförbundets syfte är att på olika sätt företräda medlemmarnas intresse gentemot arbetsgivare, regeringen och så vidare. Som medlem kan du även ta del av flera förmåner, exempelvis:

  • Bolån och privatlån – som medlem har du möjlighet att ta ett bolån med låg ränta genom Danske Bank eller SEB. Det finns även speciella medlemslån (privatlån) med bra villkor och låg ränta.
  • Inför semestern – medlemmar har flera rabatter som passar utmärkt till semestern, från kryssningar till semesterboenden i Toscana. Det är även möjligt att hitta billigare hotellvistelser som medlem, både via Nordic Choice Hotels och Elite Hotels.
  • Träna till ett billigare pris – Finansförbundet samarbetar med Actic, en friskvårdskedja, för att ge dig en rabatt på både medlemsavgiften och årskortet.
Finansförbundet
  • Grundat: 1887
  • Centralorganisation: TCO
  • Antal medlemmar: 32 966 (2018)
  • Officiell webbplats: Finansforbundet.se